Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El comerç il·lumina la ciutat

23 de novembre de 2021

La Plaça Catalunya acollirà l'acte d'encesa dels llums de Nadal de Barcelona. Serà el proper dimecres, a les 6 de la tarda, amb l'espectacle Ombrana de la companyia Ponten Pie, dirigit per Sergi Ots. Es tracta d'un muntatge amb més d'una vintena d'artistes de circ i música en directe, que vol ser una gran celebració de la ciutat i retre homenatge a les persones i col·lectus que la integren. A partir de dos quarts de set de la tarda, l'espectacle donarà pas a l'encesa dels llums de Nadal de Plaça Catalunya -dissenyats enguany per l'estudi Antoni Arola- i de la resta de la ciutat.

La Plaça de Catalunya, la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Aragó estrenen enguany un nou model d’il·luminació que reivindica Barcelona com a ciutat de referència del disseny i la innovació. L’estudi barceloní de disseny industrial d’Antoni Arola signa les instal·lacions lumíniques d’aquests espais emblemàtics del centre de la ciutat. Arola, Premi Nacional de Disseny el 2003, trasllada a les seves propostes per a la ciutat l’experimentació artística i la recerca lumínica que caracteritza el treball del seu estudi, tot un referent internacional en aquest camp.

La nova d’il·luminació és una peça clau del projecte de nou model de Nadal que vol convertir Barcelona en referent global de les celebracions nadalenques. Un model propi basat en la qualitat, la interacció de la ciutadania, el comerç i la cultura com a eix central. Comissariat per Oriol Martí Sambola, el concepte de La Ciutat de Nadal es va començar a desplegar l’any passat i es consolida enguany amb els nous dissenys d’enllumenat i amb un extens programa cultural per a tota la ciutadania i els visitants de Barcelona durant les Festes.

El comerç il·lumina la ciutat

Per segon any, i de manera excepcional, la subvenció per als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials és del 75%, en comptes del 50% que era habitual. Aquesta mesura es manté com a suport al comerç de proximitat, tenint en compte l’impacte que ha tingut la pandèmia en el sector. El pressupost per a subvencions a la il·luminació nadalenca dels eixos, és de 882.516 euros.

La col·laboració entre el consistori i les entitats representatives del comerç de la ciutat fa possible que centenars de carrers i places es puguin ornamentar durant les festes nadalenques a tots els barris de Barcelona. Juntament amb les entitats representatives del comerç i el sector del disseny, s’ha fet una tasca de conceptualització, creativitat i actualització del disseny i de la il·luminació per tal que la proposta tingui consistència visual amb la identitat de la ciutat, amb les noves propostes del sector del disseny i amb les necessitats de l’entorn. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ofereix centralitzar i contractar el disseny, planificació i gestió i instal·lació dels llums de Nadal, una tasca que fins fa dos anys feien les associacions de comerciants. Les entitats no han d’avançar els diners sinó que sufragaran la seva part a la finalització de la instal·lació.

En aquest segon any participen 17 associacions en aquest model de gestió: l’Associació d’Emprenedors del Clot, Federació Cor d’Horta, l’Associació de Comerciants Gran de Gràcia, l’Associació de Comerciants dels Encants Nous, la Federació Associació de Comerciants Eix Poblenou, la Federació d’Associacions Eix Sagrada Família – Gaudí, l’Associació de Comerciants Eix Sant Andreu, l’Associació de Comerciants Verdi Baix, la Federació d’Associacions Barcelona Centre, Diagonal Centre, Associació de Comerciants i Empresaris Gran Eixample, l’Associació de Comerciants Gaudí Shopping, Barnaport, l’Associació de Comerciants del Born-Ribera, l’Associació de Comerciants Llibertat, l’Associació de Comerciants Astúries i Eix Torrent de l’Olla.

Més info:

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X