Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

El comerç de barri es manté com a preferit per a les compres de roba, calçat, parament de llar i oci i cultura

29 de març de 2019

Les dades de l'enquesta Òmnibus Municipal amb dades de desembre de 2018 indica que les botigues de barri o especialitzades es mantenen com a favorites per a les compres de roba, calçat i parament de la llar.

Quan

Els comerços del barri o les botigues especialitzades es mantenen com els establiments preferits per part dels barcelonins i les barcelonines per fer les compres de la roba i el calçat, productes del parament de la llar i d’oci i cultura, segons la darrera enquesta Omnibus municipal (dades de desembre de 2018). El nivell de compra en aquest tipus d’establiment i per a cadascun d’aquests productes es manté estable, amb una lleugera tendència a l’alça en parament de la llar i oci i cultura.

Quant al sistema de transport, el desplaçament a peu és el majoritari per a la compra dels productes quotidians. En menor grau es fa servir per compres en roba i calçat, però és el més habitual per a la resta de compres.

Compra d'alimentació

El 66,1% compra aliments al supermercat, el 16,4% al mercat municipal i el 10,3% a botigues especialitzades o de barri. Per a la compra de productes frescos, es prefereix anar gairebé per igual als mercats municipals (34,4%) que al supermercat.

La majoria de barcelonins i barcelonines tria el supermercat -75%- per adquirir altres productes d’ús quotidià (neteja, productes d’higiene personal, per exemple). Aquest tipus de compra es fa en un 16% a la botiga de barri.

A l’enquesta de finals de 2018 i en comparació a les dades del mateix període de 2017, pel que fa als aliments en general puja la preferència de compra al supermercat en 8,2 punts. El mercat municipal es manté com a preferit per a la compra d’alimentació fresca.

Roba, calçat i parament de la llar

El públic enquestat afirma comprar majoritàriament la roba i el calçat a la botiga barri i especialitzada (40,6%, percentatge similar al de fa un any, amb el 40,8).

Per a la compra de parament de la llar, el públic es decanta per les botigues de barri o especialitzades (43,8%), seguit de grans establiments especialitzats (20,8%) i centres comercials (17,8%). Cal destacar l’augment de 6 punts de les compres a les botigues de barri en comparació amb les dades de fa un any. Els centres comercials mantenen nivells similars (17,5% davant del 17,6% de 2018), i baixen 2,8 punts els grans magatzems.

Els productes d’oci i cultura es compren majoritàriament a les botigues especialitzades o de barri (59,3%, amb un augment de 8,6 punts), als centres comercials (14,9%) i els grans establiments especialitzats (10,8%). En aquest sector, després de 2 anys de descens, la compra a la botiga especialitzada o de barri puja 8,6 punts, mentre que baixa la que es fa al gran establiment especialitzat i per internet (3,9 i 3,8 punts, respectivament).

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X