Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Comencen les obres del nou Mercat de Montserrat

20 d'octubre de 2022

Està previst que els treballs acabin el segon trimestre del 2024. Fins llavors, els comerciants continuaran venent a l’edifici actual.

Les obres per a la construcció del nou Mercat de Montserrat ja estan en marxa. L’espai tindrà una superfície construïda de 10.045 metres quadrats distribuïts en dues plantes, soterrani, planta baixa i entresolat. El pressupost és de 14 milions d’euros i la previsió és que les obres acabin el segon trimestre del 2024. Fins a la data, els comerciants continuaran venent a l’edifici actual.

El projecte configura l’edifici a partir de dos grans blocs, ja que part de l’equipament quedarà semisoterrat. Així, sota rasant hi haurà dues plantes soterrani per als espais d’aparcament i logística. La superfície d’aparcament públic se situa en el primer soterrani amb accés des del carrer de les Torres. En paral·lel, es produeix l’accés de mercaderies directe al segon soterrani, on se situa la zona de càrrega i descàrrega, els residus de tot tipus, els magatzems dels paradistes i les zones d’instal·lacions, deixant tota l’activitat logística a les plantes soterrani, fora de l’afectació a la superfície.

El bloc que queda sobre rasant s’esglaona per reduir l’impacte visual, deixant l’alçada del mercat per sota del balcó del primer pis de l’edifici d’habitatges del carrer les Torres i per sota de les cobertes del mercat actual. Allà hi tindran cabuda el supermercat de la planta baixa inferior, amb accés des del carrer Aiguablava, i el mercat a la planta baixa superior, amb accés des de la plaça pública de nova creació.

El mercat actual, una vegada buit, passarà a formar part d’equipaments del barri, conservant una de les seves naus. En aquesta illa, a més de l’equipament, també hi ha previstes zones d’aparcament, un moll de descàrrega del mercat i petites zones de jocs infantils.

Visita d’obres i novetats

Ahir dimarts, 18 d’octubre, va tenir lloc la visita d’inici d’obres amb el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni; el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé; la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín; i el secretari general de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona, Francesc Leiva.

Es va aprofitar l’acte per parlar de les noves iniciatives que estan impulsant l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals per adaptar els serveis d’aquests equipaments a les necessitats de la ciutadania. Entre les darreres novetats s’hi troba la promoció “La cistella dels dijous”, que es llançarà als establiments dels mercats municipals cada dijous. Per premiar la fidelitat de la clientela, aquest dia s’oferiran com a mínim dos productes frescos i de proximitat a un preu especial. També es posarà en marxa els dimecres, de 10 a 12 hores, el servei d’”Hores tranquil·les”. En aquesta franja horària es reduirà la intensitat lumínica i acústica dels mercats.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X