Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Celebra Nadal als mercats de Barcelona!

14 de desembre de 2021

Els mercats de la ciutat proposen un seguit d'activitats als veïns del barri per celebrar Nadal: Sons de Nadal, concurs Gastro Challenge, tallers de cuina, visites dels reis mags i el tió, tallers de tecnologia...

Ja ha arribat Nadal als mercats de Barcelona! Aquests espais de cohesió dels barris han organitzat desenes d’activitats per celebrar aquestes festes amb els veïns i veïnes de la zona.

En aquesta notícia us duem un recull detallat de les activitats, que podreu anar actualitzant a l’agenda del blog ‘Som de Mercat’. No us les perdeu!

Sons de Nadal

En el marc del Sons de Nadal, entre el 17 i el 24 de desembre, els mercats de la Concepció, les Corts, Sant Gervasi, Horta, la Boqueria, l’Abaceria, la Guineueta, el Clot, la Marina i Felip II acolliran les actuacions musicals de diferents artistes: Happa Koko, Bossalo, Corcs, Tarquim, New Sabrosura Trio, La Chunga, Lia Kali, Isabelles, Fine Cinnamon i Dos Pardalets.

En família als mercats

El dia 23 de desembre (12h), els Hippos de Zum Zum Teatre actuaran a la plaça de davant del Mercat del Fort Pienc, mentre que el 24 de desembre (12h), l’espectacle de clown ‘Una paradeta particular’, de la Cia La Bleda, farà riure a infants i adults al Mercat de la Sagrada Família.

A més a més, el Mercat d’Hostafrancs acollirà el 17 de desembre, a les 17h, l’actuació de Los Boozan Dukes. El 23 de desembre, a les 12h, serà el torn de Los Labradores al Mercat de Montserrat. El dia 22, a les 12h, el Mercat de la Barceloneta descobrirà també el món del teatre.

Mercat de Sant Antoni

Amb la col·laboració de TimeOut, dissabte 18 de desembre, al fossat del Mercat de Sant Antoni, tindrà lloc el concurs Gastro Challenge, que constarà d’un quiz amb preguntes sobre el mercat i la gastronomia, dirigit per un presentador que dinamitzarà l’acte en tot moment. Se celebraran dues sessions: al matí (11h), per a un públic familiar, i a la tarda (18h), per al públic més jove. Els participants s’hi han d’inscriure en equips de quatre persones. Més informació aquí.

Mercat del Carmel

Del 16 al 18 de desembre, d’11 a 13h, a la plaça del Mercat del Carmel, tindrà lloc una recollida de joguines i de material escolar per a infants i adolescents. A més, el 23 i 24 de desembre, el Pare Noel visitarà el mercat per recollir les cartes dels infants.

Aquesta setmana estrena l’exposició de Nadal i Hivern, un mural dels nens i nenes de les escoles El Carmel, Coves d’en Cimany, Piaget, Torrent de la Carabassa i Virolai.

De l’1 al 19 de desembre, el mercat col·labora amb el Banc de Sang de la Vall d’Hebron donant productes per a les cistelles que sortejarà aquesta entitat.

Mercat del Ninot

Aquest desembre, el Mercat del Ninot celebra un seguit de tallers de cuina per practicar per a aquestes festes. El dia 15, prepararem un trio de canelons amb @atacdeganna; el dia 16, un pica pica de Nadal amb maridatge amb @atacdeganna i @juanitete, i el dia 18, un taller de decoració de galetes de Nadal per als més petits.

A més, del 27 al 31 de desembre, de 9 a 14h, el Mercat del Ninot organitza un casal de cuina de Nadal per a xefs que estiguin fent primària. La primera activitat serà preparar l’esmorzar de mig matí i la segona serà elaborar i menjar un plat amb tocs nadalencs. Els nens i nenes jugaran també a jocs relacionats amb la cuina i el Mercat. Els infants només cal que portin davantal, carmanyola i mascareta. El preu és de 130€ per nen/a. 

Mercat de Sants

El Mercat de Sants acollirà la visita del Tió els dies 22 (de 17 a 20h) i 23 de desembre (de 10.30 a 13.30h i de 17 a 20h). A més, el mateix dia 23, a les 18h, actuarà al mercat la Coral de Sant Medir, que interpretarà nadales populars. Finalment, el 4 (de 10 a 14h i de 17 a 20h) i el 5 de gener (de 10 a 14h), el patge reial recollirà les cartes dels nens i nenes per fer els seus desitjos realitat. El mercat compta també amb un punt de recollida de joguines, en el marc de la campanya ‘Cap nen sense joguina’.

Mercat de la Mercè

Del 17 al 28 de desembre, el mercat col·laborarà amb el sorteig del Banc de Sang de la Vall d’Hebron, donant una cistella amb productes del mercat. 

Del 21 al 24 de desembre, les parades del mercat repartiran rasques de 3, 5, 10 i 20 euros als seus clients per a gastar-los al mercat. A més, del 27 al 4 de gener, els clients podran participar en un sorteig d’electrodomèstics de cuina dipositant a l’urna d’Atenció al Client del mercat els seus tiquets de compra amb les seves dades. I, el més important, el 4 i 5 de gener un patge reial recollirà les cartes dels nens i nenes i els hi repartirà molts caramels.

Mercat de Sant Martí

La senyora Tiona visitarà el Mercat de Sant Martí el dia 23 de desembre, de 10.30 a 13.30h i de 17 a 19.30h, i també el dia 24, de 10 a 14h. Els dies 4 i 5 de gener, de 10 a 14h, el patge de SSMM els Reis Mags visitarà el mercat per recollir les cartes de tots els nens i nenes.

A més, el mercat sorteja 7 paneres de Nadal i 600 euros en vals de compra. El sorteig de les paneres tindrà lloc el 20 de desembre i es lliuraran els premis als guanyadors el dia 23. El segon sorteig, 12 vals de 50 euros, se celebrarà el 10 de gener i s’entregaran els premis el 14.

Mercat de Lesseps

El Mercat de Lesseps va muntar el pessebre aquest cap de setmana. El 24 de desembre, el Tió farà una visita al mercat i, el dia 4, serà el torn del patge reial, que recollirà les cartes dels nens i nenes.

Mercat dels Encants

Divendres 24 de desembre, a les 11.00, cercavila amb el Pare i la Mare Noel, les elfes dels Encants i el Follet Trapella. El 5 de gener, també a les 11.00, desfilada de personatges màgics, tot esperant a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

A més a més, el mercat sorteja 1.250€ en vals de compra. Cada dilluns sorteja 250€ repartits en 5 premis de 50€. Per participar-hi, només cal demanar als paradistes la butlleta un cop fetes les teves compres, omplir-la amb les dades i dipositar-la al Punt d’Informació del mercat (planta 0). A banda, el dia 24 de desembre també se sortejarà una panera de productes del mercat i, el dia 5, una tablet.

Mercat de Montserrat

Dissabte 18 de desembre, d’11 a 13h, se celebrarà al Mercat de Montserrat el taller “Personalitza el plat del Caga Tió”, organitzat pel districte de Nou Barris. Aquest taller permetrà als i les participants conèixer el sistema de funcionament d’un plotter de tall de vinil i poder dissenyar així un plat únic per al tió.

Mercat de Canyelles

Dijous 30 de desembre, d’11 a 13h, tindrà lloc el taller “Cartes als Reis Mags” al Mercat de Canyelles, organitzat pel districte de Nou Barris. Els nens i nens podran elaborar la seva carta personalitzada en tall làser i entregar-la al Patge Reial o als Reis Mags. Els i les participants podran muntar un puzzle 3D de motius nadalencs en fusta. Al mateix temps, descobriran el sistema de funcionament d’un plòter de tall.

Mercat de Les Tres Torres

Per celebrar Nadal, el Mercat de Les Tres Torres sorteja 3 cistelles de Nadal i 600€ en vals de compra. Les cistelles se sortejaran el dia 18 de desembre i es lliuraran als guanyadors el 23, mentre que els vals de compra (10 premis de 60€) es rifaran el 10 de gener i s’entregaran el dia 15.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X