Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Campanya de recollida d'arbres de Nadal

5 de gener de 2022

L’Ajuntament instal·larà desenes de punts, repartits pels 10 districtes de la ciutat, de recollida d’arbres de Nadal i altres ornaments vegetals, que estaran operatius del 7 al 17 de gener 2022.

L’objectiu de la campanya és evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i, al mateix temps, aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Després del 17 de gener, els arbres es trituraran i se’n deixaran madurar les restes. El destí final d’aquestes serà l’encoixinament o mulching, que serveix per millorar la retenció de la humitat i l’aireig del sòl, alhora que és una solució natural per al creixement de les males herbes.

A Barcelona, l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal, a l’interior de parcs i jardins i també en petits espais enjardinats dels carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustos, planta vivaç i en grups de rosers.

Abans de portar-los als punts de recollida, cal retirar tots els guarniments de l’arbre per poder reciclar-lo com a fracció vegetal i poder-ne obtenir compost.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X