Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Barcelona passa a la fase 3 de la desescalada

18 de juny de 2020

Catalunya entra en la fase 3 de la desescalada com una única unitat territorial i hi ha Capacitat de moviment per tota la comunitat autònoma. D'aquesta manera, el 78% de la població de tota Espanya (gairebé 37 milions de persones) està ja en fase 3.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica avui l'ordre de pas a fase 3 de Barcelona i Lleida. D'aquesta manera, Catalunya estarà en Fase 3 com una única unitat territorial, la qual cosa significa que hi haurà capacitat de moviment per tota la comunitat autònoma.

La decisió es va prendre després de la reunió bilateral realitzada ahir a la tarda entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, i després de l'estudi de la documentació enviada per la comunitat autònoma. La situació epidemiològica de Barcelona i Lleida permeten el pas de fase dins del Pla de Transició cap a una nova normalitat.

Amb la incorporació de Barcelona i Lleida, el 78% de la població de tota Espanya (gairebé 37 milions de persones) estarà en la fase 3.

En aquesta situació, les comunitats autònomes poden modular l'aplicació de les mesures en el seu territori i es converteixen en autoritats competents delegades per a l'adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents a la fase 3, excepte per a aquelles vinculades a la llibertat de circulació que excedeixin l'àmbit de la unitat territorial determinada per a cada comunitat autònoma.

La Moncloa

Carregant...
x
X