Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

10 anys de Mercat de Mercats

11 d'octubre de 2019

Per desè any consecutiu l'Avinguda de la Catedral tornarà a omplir-se de productes i gastronomia, però enguany, amb motiu de la celebració del 10è aniversari de la fira, comptarà amb diverses novetats, sorpreses i activitats que s'han presentat durant la jornada d'avui.

Com a novetat, a l’Espai de Tapes de Mercat, s’hi podran degustar les tapes més consumides de les nou edicions precedents. Aquesta zona de la fira comptarà amb 12 participants, 2 dels quals seran paradistes dels mercats. Els altres 9 són restaurants (dos d’ells bars del mercat de la Boqueria) que van fer la tapa més consumida en alguna de les edicions precedents de la fira. En aquest 2019 tornaran a presentar aquella mateixa tapa, més una altra de nova. L’oferta es complementarà amb “les postres dels 10 anys”. Per primera vegada podrem gaudir de dues propostes dolces que elaborarà el restaurant Hofmann, fins a arribar a un total de 22 tapes i 2 postres.

Enguany, la sostenibilitat tornarà a ser protagonista a la fira. En l’edició de 2018, es van posar en marxa diverses mesures que aquest any repeteixen perquè tot el material utilitzat durant la fira sigui correctament reciclat o reutilitzat, i per donar a conèixer tot el que es pot fer per reaprofitar, reduir residus i millorar la consciència mediambiental.

A més, diverses de les conferències que oferiran els paradistes com a Artistes de Mercat giraran entorn a la sostenibilitat, les bones pràctiques que es duen a terme als mercats municipals, i com reaprofitar els aliments. Durant aquesta edició tretze paradistes dels mercats municipals participaran com a Artistes i ens parlaran a l’espai de l’IMMB sobre el que més saben.

El coneixement del producte és salut, com ho és gaudir de compartir l’experiència del seus sabors. I els que més en saben, els paradistes dels mercats de la ciutat, tornaran a aconsellar-nos en salut i alimentació des de les Parades de Mercat, l’ànima de la festa. A Mercat de Mercats 2019 hi participen 14 paradistes en representació de diferents mercats de producte fresc de la ciutat.

Un any més, la fira comptarà amb la presència dels Mercats no alimentaris – Encants de Barcelona, Encants de Sant Antoni i Mercat Dominical de Sant Antoni – que comptaran també amb la seva parada.

Activitats per a tota la família

En aquesta 10a edició, els assistents a la fira que vagin acompanyats d’infants, podran gaudir d’un espai familiar en el qual s’hi organitzaran activitats relacionades amb els mercats i el consum sostenible i responsable. A més, en aquest espai, s’hi promocionarà els programes educatius que es desenvolupen des de Mercats de Barcelona per a la divulgació de l’alimentació sana i saludable entre les escoles de la ciutat.

L’aula de Mercat tornarà a ser el punt d’interacció entre el producte i el visitant a la fira. Enguany, entre moltes altres xerrades, hi tindrà lloc una ponència magistral de Carles Gaig, de Gaig Barcelona, i Eduard Soley, paradista de la Boqueria, que commemoraran l’aniversari de la fira; la ponència de la periodista de TV3 Tana Collados, directora de la nova sèrie “Gent de Mercats”; o la presentació del receptari inclusiu: “Posa’t el davantal” a càrrec de la xef, Carme Ruscalleda i de l’Escola d’Educació Especial Jeroni Moragas.

Una festa d’aniversari molt saborosa

I com que una festa no ho és sense pastís, bufarem les espelmes d’aquests 10 anys amb un gran pastís d’aniversari participatiu que tothom podrà decorar, i on es podran escriure felicitacions i bons desitjos per a Mercat de Mercats. Per animar la celebració, dos photocalls estaran instal·lats a diferents punts per tal que tothom que vulgui es faci fotos i pugui compartir la seva vivència a la festa. A més, tota la fira estarà amenitzada amb música i diferents actuacions de dinamització de la mà del grup de percussió Ssstrèpids.

La desena edició de la fira Mercat de Mercats es va presentar en un acte a l’Antiga Fàbrica Damm, que va comptar amb la presència i els parlaments de la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, el gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Màxim López, el xef Carles Abellan i el paradista del Mercat de la Boqueria, Enric Soley. Aquests dos últims han participat en les darreres nou edicions de la fira i durant la presentació, van poder explicar la seva experiència al llarg d’aquests anys.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X