Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 3 al 9 de maig?

· Quan? Del 3 al 9 de maig de 2024

No hi posa a la Constitució ni a cap altre document amb validesa jurídica, però el mes de maig és el punt d’inici extraoficial de la temporada del bon temps. Ho podreu comprovar al PDF de l’agenda setmanal, que inclou nombroses activitats a l’aire lliure i, la prova definitiva, la informació de la primera festa major de l’any. Com de costum és Porta el barri que inaugura una temporada festiva que s’allargarà fins a l’octubre, amb 13 festes majors de barri i el plat fort, una Festa Major de Nou Barris que ja està a tocar, perquè se celebrarà del 16 al 19 d’aquest mateix mes. Tornant a Porta, la seva Festa Major anirà del divendres 3 al diumenge 12 de maig, i al seu programa hi trobem activitats per a grans i petits a la plaça Sóller, concerts i espectacles teatrals a Can Verdaguer i fins i tot una escapada a la Guineueta de la que us parlarem unes línies més avall.

No ens movem de la Guineueta, perquè allà és on divendres tindrà lloc, més concretament a la plaça Ca n’Ensenya, l’edició d’aquest any de l’Ateneu Ambulant, el cabaret de circ de l’Ateneu Popular 9 Barris que es caracteritza, a banda de la qualitat dels seus números, per la seva naturalesa itinerant. És la proposta més destacada d’una tarda-vespre que també ens portarà un micro obert de poesia al Centre Ton i Guida, un espectacle teatral al Casal de Barri Prosperitat i la final de la War of Bands, la competició que enfronta les millors bandes juvenils (i musicals, per sort) del districte, al Casal de Joves Guineueta.

La Família Va de Festa vs La Cultura Va de Festa

Dissabte ens podrem acostar a l’Skatepark Via Favència per gaudir amb les acrobàcies dels participants a la Lliga Skate BCN, i passar de nou per la plaça Ca n’Ensenya, on l’Esplai Guineueta hi celebrarà el seu 45è aniversari, mentre que a la tarda tindrem teatre en format de comèdia al Centre Cívic Torre Llobeta, i a l’Ateneu Popular 9 Barris podrem tancar la jornada amb la xerrada, espectacle de dansa i concerts que formen el programa festiu del 18è aniversari de La Directa. Però ara toca parlar de dues festes de nom molt similar, que aquest any també comparteixen setmana: La Família Va de Festa és una celebració al parc del Turó de la Peira, de caràcter familiar i organitzada per les entitats del barri, que aquest any tindrà temàtica literària i es farà aquest dissabte. Mentre que La Cultura Va De Festa reuneix entitats de tot Nou Barris sota el paraigües de la Coordinadora Cultural, té com a escenari el parc de la Guineueta i en aquest cas tindrà lloc diumenge. Convé que les distingiu, però sobretot que no us les perdeu!

I abans d’acabar, us destaquem alguns esdeveniments més, com la nova matinal de blues al Castell de Torre Baró que us hi espera diumenge, o les primeres actuacions del circuit de microteatre Dprop, que aquest any ens oferirà quatre oportunitats de gaudir-ne del 8 a l’11 de maig. En aquesta agenda hi trobareu les dues primeres sessions, dimecres al Centre Cívic Torre Llobeta i dijous a l’Ateneu La Bòbila, en el marc de la Festa Major de Porta. A més, arriba una nova edició de la campanya de reaprofitament “Renova la teva roba”, i el proper dilluns ja podreu portar aquelles peces que no feu servir al Castell de Torre Baró i al Casal de Barri Trinitat Nova. La informació la trobareu a les pàgines finals del PDF que us espera sota aquestes línies. A gaudir la setmana a Nou Barris!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X