Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 29 de setembre al 5 d'octubre?

· Quan? Del 29 de setembre al 5 d'octubre de 2023

San Froilán encapçala un cap de setmana amb estrenes de temporada a l'Ateneu Popular 9 Barris i la Masia de la Guineueta, terror a dojo a Can Basté i festa intercultural a la Prosperitat.

Com qui no vol la cosa el nou curs ja ha agafat embranzida, i entrarem a l’octubre amb un cap de setmana ple d’esdeveniments de durada llarga i atractiu inqüestionable. Per veterania al calendari i per poder de convocatòria, al capdavant d’aquests esdeveniments hi trobem la celebració de San Froilán, que cada any durant tres dies converteix la plaça Major de Nou Barris en una sucursal de Galícia. Per tant, no hi faltaran la música de gaites i les delícies com el pulpo a feira o les empanades, ni tampoc les orquestres de gran format, amb un desplegament de mitjans sobre l’escenari d’allò més impressionant.

Però l’agenda del cap de setmana noubarrienc va molt més enllà de San Froilán, i dissabte podreu assistir també a les inauguracions de curs de l’Ateneu Popular 9 Barris, amb espectacle final de La Titellada, vermut musical, circ i sis hores de soundsystem al menú del dia, i de la Masia de la Guineueta, on hi haurà taller de cervesa artesana, tarda de jocs per a la mainada i per descomptat molta música. Per acabar de fer-vos ballar el cap, el mateix dia la plaça Can Basté acull tota una jornada dedicada al terror, un TrashBasté que inclou mercat, projecció de curts i concerts finals, i a la plaça Ángel Pestaña de la Prosperitat hi tindrà lloc la primera edició de la Festa de les Cultures, on la gastronomia i les danses de diversos racons del món seran les protagonistes.

Reparacions i eleccions

Però rebobinem una mica i fixem-nos en el divendres, ple d’actes més breus però igualment interessants. Després de la celebració matinal del Dia de les Persones Grans al Casal de Vilapicina i la Torre Llobeta, a la tarda podreu gaudir de tallers de reparació (de bicicletes al Casal de Barri Prosperitat i de tauletes i mòbils a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana), una gimcana juvenil que recorrerà el barri de Ciutat Meridiana, i una obra de teatre al Centre Cívic Torre Llobeta que us farà petar de riure en clau de debat electoral.

Si assistiu a totes aquestes activitats potser diumenge no estareu per córrer la TrencaCames, la cursa de muntanya de 13 quilòmetres que tradicionalment serveix de preludi de la Festa Major de Canyelles. Els seus actes comencen el dissabte dia 7, però aquest diumenge podreu gaudir també d’un matí de pallassos i titelles al parc de Josep Maria Serra i Martí. A partir de dilluns ens trobem l’agenda més buida que de costum, però dijous recuperem el ritme habitual amb activitats com un taller de menjadores d’ocell per al públic familiar a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, o una batalla (verbal) de poetes a la segona edició del Poetry Slam Prosperitat al seu Casal de Barri. Fins aquí la nostra selecció, però ara toca concretar els quans i els ons amb el PDF de sota aquestes línies. Que passeu una gran setmana a Nou Barris!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X