Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 26 de maig a l'1 de juny?

· Quan? Del 26 de maig a l'1 de juny de 2023

Comença la festa major de la Prosperitat en un cap de setmana ple de teatre i activitats infantils. La setmana vinent, el Centre Cívic Torre Llobeta dedicarà un cicle d'activitats a Nicaragua.

Nou Barris es prepara per afrontar un cap de setmana més aviat tranquil, amb poques activitats, per tal que el veïnat pugui dedicar el dissabte a la reflexió electoral i el diumenge a anar a votar. Tot Nou Barris? No! Un barri trenca la tònica i arrenca les activitats de la seva festa major, tan extenses que les han de publicar en forma de diari. Estem parlant, com haureu endevinat, de la Prosperitat, que ja divendres enceta unes celebracions que continuaran fins al diumenge 4 de juny, amb cites dins el programa d’actes tan suggerents com el “tragabolas humano”, el concurs de llançament de pinyols d’oliva o el ColesteRock (i tot això, només aquest dissabte!).

A la resta del districte, el divendres hi portarà un concert de blues al Centre Ton i Guida, l’edició d’aquest any de l’Erràtik, el festival de circ itinerant de l’Ateneu Popular de Nou Barris que aquest any tindrà lloc a l’amfiteatre de Roquetes, o una obra de teatre al Centre Cívic Torre Llobeta, a més d’una bona oferta per al públic infantil, encapçalada per una tarda de jocs al Casal de Barri Vallbona i una gimcana organitzada pels Comerciants del passeig Valldaura. Dissabte el protagonisme seguirà sent per als més petits i petites, amb un taller matinal de cianotípies a la plaça Can Basté, i una Festa de la Primavera a l’exterior del Centre Cívic Torre Llobeta. I diumenge serà el moment de descobrir el nou espectacle preparat per la companyia de teatre Eclipse, que viurà l’estrena en un escenari amb tanta solera com el de l’Ateneu Popular Nou Barris.

Cicles que comencen, cicles que s’acaben

A partir de dilluns entrarem dins la Setmana de la Gent Gran a la Zona Nord, amb taller de risoteràpia el mateix dilluns, tarda de cinema dimarts i excursió cultural al MUHBA el dijous. També durant la setmana es desenvoluparà el cicle “Museu de la Memòria” al Centre Cívic Torre Llobeta, destinat a visibilitzar l’actual situació de repressió que es viu a Nicaragua: les primeres activitats seran una exposició que s’inaugura dimarts i un espectacle teatral pel dimecres.

Completen les nostres recomanacions una xerrada destinada a tractar el malestar emocional juvenil, dimarts a Can Verdaguer; un concert-xerrada amb La Filadora dimecres a l’Ateneu Popular Nou Barris, on es passaran les cançons tradicionals catalanes pel sedàs de l’actual perspectiva de gènere; i per dijous, la inauguració de la Biblioteca de les Coses a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana i la darrera de les conferències dedicades a la pau que ha ofert el cicle Argumenta BCN al Centre Cívic Torre Llobeta. Aquestes i la resta d’opcions que trobareu al PDF faran que entrem al mes de juny la mar d’entretinguts. Així doncs, a gaudir la setmana!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X