Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 24 al 30 de maig?

· Quan? Del 24 al 30 de maig de 2024

Comencen deu dies de disbauxa a la Prosperitat amb la Festa Major del barri, i un cap de setmana amb un nou Xiringuito a Can Basté i un acte solidari amb Palestina a l'Ateneu Popular 9 Barris.

Les preposicions poden ser molt importants, i si no ho veieu clar, llegiu això atentament: hem deixat enrere la Festa Major de Nou Barris, però en canvi les festes majors a Nou Barris no han fet més que començar la temporada. Aquesta paradoxa semàntica ens serveix per anunciar que la Festa Major de la Prosperitat està a punt d’encetar les seves activitats, que com de costum ni són poques ni us deixaran indiferents, per cortesia de les penyes del barri i la seva innegable capacitat per als jocs de paraules. Així que us animem a repassar el programa amb lupa i fer-vos-hi un bon tip de riure, però sobretot a participar a les seves activitats i gaudir de la Festa Major.

Però si aquest cap de setmana preferiu quedar-vos al vostre barri o assistir a esdeveniments menys massius, l’agenda setmanal també té plans per a vosaltres. Començant pel divendres, que ens convida a la presentació de l’àlbum de memòria de Verdun per iniciativa del Pla de Barris, o a la taula rodona al voltant del procés creatiu, amb la participació de tres dibuixants, que tindrà lloc en un Centre Cívic Can Verdaguer que ja escalfa motors per a l’entrega de premis del seu Concurs de Còmic. En l’apartat musical, tenim un concert de cant coral amb tocs de gòspel a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet, i la final del concurs 9 Talent al Casal de Joves Guineueta.

Un xiringuito sense platja i solidaritat amb Palestina

Arrencarem el dissabte amb un espectacle immersiu sobre el cicle de l’aigua al Castell de Torre Baró, per donar pas a una Festa de la Primavera infantil a l’exterior del Centre Cívic Torre Llobeta i, seguint a l’aire lliure, al retorn del Xiringuito a la plaça Can Basté, que s’omplirà un any més amb publicacions fotogràfiques i molta música. Al vespre arribarà una de les activitats més maques de la setmana, tot i que preferiríem que no calgués celebrar-la: una vetllada solidària amb un projecte teatral ubicat al camp de refugiats de Jenin, en territori de Cisjordània. L’acte comptarà amb la participació de noms coneguts com els de Willy Toledo o David Fernández, i tindrà lloc a l’Ateneu Popular 9 Barris.

L’arribada del dilluns ens portarà l’habitual corrua d’activitats per als infants o, en l’altre extrem, per a la gent gran, però també trobem cites atractives per al públic general en aquest tram fins al dijous. I especialment deliciós es presenta el dimarts, quan l’Espai Jove Les Basses celebrarà un taller i tast per commemorar el Dia Internacional de l’Hamburguesa, i el Casal de Barri Verdun oferirà un taller per aprendre a crear begudes vegetals. Aquella mateixa tarda, el Docs del Mes ens explicarà les vivències d’una modista camerunesa a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet, i Can Basté acollirà una xerrada per donar a conèixer la cooperativa Coop57. Aquestes són alguns dels esdeveniments per als propers set dies, però al PDF en trobareu molts més per fer-vos vostra la setmana. A passar-ho bé!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X