Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 22 de desembre a l'11 de gener?

· Quan? Del 22 de desembre de 2023 a l'11 de gener de 2024

Repassem les activitats programades per a les properes tres setmanes, des de les ja consolidades com el Campament Reial i la Cavalcada de Reis, a novetats com La família del rei Baltasar.

Acomiadem l’any amb el que per nosaltres ja comença a ser una petita tradició, la de presentar-vos una agenda no setmanal sinó “trisetmanal”, on cobrim totes les vacances de Nadal i una mica més enllà. I aquest cop hem decidit començar-la amb l’apartat d’activitats periòdiques, on hi trobareu algunes de les cites més destacades per a aquests propers 21 dies. Val a dir que arrenquem forts, perquè les tres primeres activitats que hi trobem se celebren per primer cop: es tracta de l’espectacle familiar “La família del rei Baltasar” que s’instal·larà a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, el Parc de Nadal que diverses associacions de comerciants organitzen a la plaça Garrigó, i els migdies de circ amb la companyia Los Barlou al parc de Josep Maria Serra i Martí, i totes tres s’estrenaran entre el 27 i el 28 de desembre. En aquest apartat inicial hi trobareu també, entre altres, el ja consolidat Campament Reial a l’Oasi de Nou Barris, el Circ d’Hivern que des de l’Ateneu Popular 9 Barris ens proposen per aquestes festes, campanyes solidàries de recollida de joguines i el programa de Patis Oberts, que durant les vacances es manté actiu a l’escola Mercè Rodoreda.

Adéu 2023, hola 2024

La part cronològica de l’agenda està encapçalada per un dels dies més carregats de tot el document, el divendres 22, un dia on el Tió estarà especialment atrafegat, amb aparicions estel·lars a la plaça Roja de Ciutat Meridiana i a la plaça Can Basté. A més, el Casal de Barri La Cosa Nostra celebrarà la seva festa de Nadal, i el Centre Cívic Torre Llobeta ens obsequiarà amb una nova tarda de monòlegs d’humor. Ja entre Nadal i Cap d’Any, la setmana estarà marcada pels tallers d’hivern de l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana, nombrosos tallers infantils a la Biblioteca Nou Barris, les tardes de Casalet de Nadal per als nens i nenes al Centre Cívic Torre Llobeta i les càpsules d’hivern amb tallers de tot tipus a l’Espai Jove Les Basses. Ja al 2024, el nou any començarà amb una intensa presència de patges reials per tots els barris del districte, que culminarà amb la Cavalcada de Reis del dia 5. I així arribem ja al final, el dijous 11 de gener, quan els centres cívics reprendran la normalitat amb activitats com un concert vocal emmarcat en el cicle “Música Z” al Centre Cívic Torre Llobeta o una conferència sobre l’antic Egipte a Can Verdaguer.

A banda, al llarg de tot el PDF hi trobarem recurrentment cites amb la música de carrer als eixos comercials del districte, de la mà dels cicles Òpera Nou Barris i Sons de Ciutat; el Pare Noel i el Tió apareixent per tots els racons de Nou Barris; diverses dinamitzacions teatrals, infantils i/o musicals que ompliran d’alegria els carrers; i com durant la resta de l’any, les activitats de caire mediambiental que s’organitzen des de la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova i el Castell de Torre Baró. Amb tot això, l’apartat final d’exposicions i algunes sorpreses més que descobrireu al llarg de l’agenda, estem segurs que teniu elements suficients per passar unes grans festes de Nadal i entrar al nou any de la millor manera possible. Així ho desitgem de tot cor: bones festes i el 2024 ens retrobem a Nou Barris!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X