Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 22 al 28 de setembre?

· Quan? Del 22 al 28 de setembre de 2023

Som a les portes de l’inici de les festes de La Mercè, el que vindria a ser l’equivalent a la Festa Major de Barcelona. Unes festes que temps enrere eren sinònim d’haver-se de desplaçar al centre de la ciutat per gaudir de les seves activitats, però que afortunadament, ja fa uns quants anys que s’estenen per tots els districtes. A Nou Barris, aquest cop l’oferta d’espectacles és més extensa que mai, i als ja habituals concerts de cada vespre, amb formacions que ja han fet de la visita a la plaça Major de Nou Barris una tradició anual (Banda Municipal, OBC, Orquestra i Cor del Liceu i Vozes), s’hi sumen els sons d’arrel llatina de Lucía Pulido Ensemble i Roly Berrío per amenitzar els migdies de diumenge i dilluns. A més, el parc de l’Aqüeducte també repeteix com a escenari de Mercè Arts de Carrer després de l’èxit de l’any passat, i acollirà el concert de dissabte per celebrar el 30è aniversari de Pallassos sense Fronteres, amb La Troba Kung-Fú i el Circ Cric, a més de fins a 17 espectacles familiars al llarg de la jornada de diumenge.

Més enllà de La Mercè

Però els equipaments del districte no descansen, i també tenen la seva part de protagonisme dins l’agenda setmanal. La tarda de divendres serà especialment intensa, amb l’activitat infantil Gargots a la plaça, ajornada per la pluja fa set dies, omplint de dibuixos la plaça Can Basté, xerrades al Centre Cívic Torre Llobeta (sobre com fotografiar la lluna) i Can Verdaguer (dins el seu cicle Dones i Filosofia), i una presentació literària al Ton i Guida amb un autor del barri com a protagonista. El Castell de Torre Baró us ofereix fins a tres activitats, de divendres a diumenge, dins el seu catàleg de rutes i tallers de caire mediambiental, i volem destacar també la celebració de La Mertxe, la trobada dels Casals de Joves de Catalunya que cada any coincideix amb La Mercè, i que dissabte omplirà d’activitats sobre la sostenibilitat, àpats populars i música la plaça Sóller.

I un cop haguem deixat enrere La Mercè (recordeu que dilluns és festiu a la ciutat!), viurem uns dies plens d’activitats infantils, encapçalades per l’arribada de La Titellada, que de dimarts a dissabte oferirà un any més d’espectacles de titelles al barri de les Roquetes. Les biblioteques del districte també s’ompliran de contacontes per als més petits de la casa, i especialment la de la Zona Nord, que viurà la seva tradicional Setmana de les Emocions. A Can Verdaguer dimecres us espera una tarda de teatre amb l’obra Calaveres Atònites, i els casals de gent gran s’avançaran a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, amb concert dimecres al de Can Peguera i teatre dijous al de Vilapicina i la Torre Llobeta. Tot a punt, doncs, per viure un gran cap de setmana de Mercè i uns dies posteriors que també estaran a l’alçada. La fórmula ideal perquè pugueu gaudir a fons sense sortir de Nou Barris!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X