Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 22 al 28 de febrer?

· Quan? Del 22 al 28 de febrer de 2019

Festes de tota mena i l'homenatge a Rafa Juncadella, en la setmana on se celebren els primers actes del Carnestoltes

De vegades ens passa que tenim tantes coses a l’agenda setmanal de Nou Barris, que no sabem ni per on començar a destacar-les. Llavors recordem que entrem al cap de setmana, i que s’imposa començar per la part més lúdica. Aquesta mateixa nit ja podreu gaudir de fins a quatre propostes musicals, ja que els casals de joves de Roquetes, la Prosperitat i la Guineueta programen festes dels vuitanta, de música electrònica i de flamenc, respectivament, mentre Can Basté dedicarà al punk un dels seus habituals concerts organitzats per El Generador. Demà dissabte hi haurà vermuts musicals als casals de barri de la Trinitat Nova i la Prosperitat, i a la nit, mentre a la Guineueta conclouran la seva Feria d’Abric, l’Ateneu Popular de Nou Barris acollirà la festa d’aniversari dels 10 anys de la PAH, amb tres actuacions musicals gratuïtes. Mentre que per diumenge quedaran la Diada del Soci de l’Ideal d’en Clavé al Parc de la Guineueta i el concert mensual dels nens i nenes de Vozes a la Casa de l’Aigua. Parlant de nens i nenes, també els esperen set dies amb moltes activitats dedicades a ells, concentrades sobretot entre avui i demà, amb espectacles i tallers infantils als casals de barri de la Prosperitat i Trinitat Nova, i al Centre Cívic Torre Llobeta.

Si pensàveu assistir a la representació de la premiada obra de teatre “AKA” al Centre Cívic Zona Nord, la mala notícia és que les entrades ja estan exhaurides, però la bona és que aquesta tarda també teniu teatre gratuït a Torre Llobeta, amb “Cartes d’amor”. I tenim moltes activitats que us permetran alimentar el vostre pensament crític, coneixent més sobre la víctima de la repressió franquista Cipriano Martos (avui a la Prosperitat), el tràfic de dones a Mèxic (dissabte a Can Basté) o el dia a dia d’un grup de noies a Burkina Faso (el Documental del Mes dijous a Torre Llobeta). Al Turó de la Peira celebraran dimarts la tradicional jornada comercial “Fora Estocs”, mentre la gent gran que ho desitgi podrà fer un tastet de l’imminent taller El Gran Circ, que repeteix després de l’èxit de l’any passat. I dimecres destaquen dues xerrades adreçades al públic jove, sobre temes tan diferents com son l’homologació d’estudis i el tractament del gènere femení a les pel·lícules de Hayao Miyazaki.

En una agenda on hi trobareu també les convocatòries pel concurs de còmic de Nou Barris, que arribarà a la 20a edició, i pel de microrelats del Casal de Barri Prosperitat, dos temes mereixen un capítol apart: el primer, l’homenatge al recentment desaparegut Rafa Juncadella, creador de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements Nou Barris i vinculat a desenes de projectes amb la solidaritat i la cooperació ciutadana com a eixos vertebradors. El merescut acte en record a la seva figura tindrà lloc diumenge a la tarda a l’Ateneu Popular de Nou Barris.

El segon, que ens permetrà tancar aquest repàs amb el to festiu amb que l’hem començat, és en efecte el Carnestoltes: tallers familiars al Castell de Torre Baró durant el cap de setmana i un Dijous Gras farcit de concursos de truites, i amb un acte molt especial: la gran celebració anual dels Mercats de Barcelona (foto), amb la presència d’un dels set ambaixadors del Carnestoltes, el gran Calicut de Malabar i Trestorres, i amb degustació de truites i botifarres, que aquest any se celebrarà al Mercat de la Mercè. Us convidem a participar en aquestes activitats, una bona prèvia per les rues que us anunciarem a l’agenda de la setmana vinent. El Carnestoltes ja està a l’ambient!

Activitats del 22 al 28 de febrer

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X