Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 17 al 23 de març?

· Quan? Del 17 al 23 de març de 2023

Can Verdaguer celebra la festa pel seu desè aniversari en un cap de setmana ple de circ, música i humor, on també viurem les inauguracions de la plaça Luisa Alba i dels espais interiors de Canyelles.

L’esdeveniment central dels propers set dies no el trobareu al PDF, però us l’anunciem aquí: dilluns comença la primavera, època d’arbres florits, al·lèrgies galopants i de sortir més al carrer després del període d’hivernació. I d’excuses per sortir al carrer sí que en trobareu al PDF, i moltes. Començant pel divendres, dia en que podreu gaudir d’activitats habituals com la projecció amb cinefòrum del Casal de Barri Trinitat Nova, la xerrada sobre dones i filosofia de Can Verdaguer o la tarda de monòlegs d’humor, aquest cop amb participació 100% femenina, al Centre Cívic Torre Llobeta. Però aquesta mateixa tarda us esperen també esdeveniments menys comuns, com el cabaret poètic amb micròfon obert del Casal de Barri Verdun, el tastet per aprendre anglès del Ton i Guida, o el concert que tindrà lloc a Can Basté amb els grups La rondalla de Can Basté i Un xic de veus. Tancarà la jornada la companyia de circ MuTa, que al vespre oferirà una mostra de la seva residència a l’Ateneu Popular Nou Barris amb l’espectacle “Corcs”.

El dissabte, com sol passar, serà un dia atrafegat, i en especial a Can Verdaguer: la ocasió s’ho mereix, perquè no cada dia se celebra una dècada de vida, i tal efemèride es mereix una festa a l’alçada, amb molta música, dinar de germanor, visita guiada, activitats infantils i més sorpreses al llarg del matí. Un matí on Nou Barris viurà també dues inauguracions, amb la plaça Luisa Alba, que contribuirà a crear una Ciutat de Dones amb l’homenatge a aquesta treballadora social molt recordada a Verdun i les Roquetes, i els espais interiors de Canyelles, on la Banda Simfònica de Roquetes amenitzarà la jornada. A més, a primera hora, l’artista Laia Noal seguirà explorant els “Jardins sota l’asfalt” que s’amaguen als voltants de Can Basté amb un taller sobre herbes silvestres; ja a la tarda, la companyia Sifó visitarà el Centre Cívic Zona Nord per presentar-hi la seva versió en forma de circ i teatre familiar del conte clàssic “Sabates vermelles”, dins el cicle Barcelona Districte Cultural; i de cara a la nit, les guitarres treuran flames als concerts de hardcore del Kasal de Joves Roquetes i de punk-rock a Can Basté.

El diumenge us donem l’opció de descansar, però el col·lectiu La Llauna de 9Barris oferirà la Gala Jove de Circ a l’Ateneu Popular Nou Barris i seria una llàstima que us la perdéssiu. I a partir de dilluns, ja en mode primaveral, podreu gaudir de les activitats que ens proposa la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, totes elles molt aqüàtiques, amb una performance al voltant del Dia Mundial de l’Aigua el dimarts i una visita al dipòsit d’aigües pluvials el dijous. També el dijous us esperen dues xerrades molt diferents però amb les dones com a eix central: una sobre la relació entre alimentació i cicle menstrual a Can Verdaguer, i l’altra sobre autores i personatges literaris femenins que tenen Barcelona com a nexe en comú, a la Biblioteca Nou Barris. Tot plegat, i un nombre considerable d’actes més, ho podeu consultar just aquí sota. Que gaudiu de la setmana a Nou Barris!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X