Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 15 al 21 d'octubre?

· Quan? Del 15 al 21 d'octubre de 2021

El cap de setmana estarà marcat pel Festival de Sopes del Món i l'Aplec de les Roquetes, però també per grans espectacles de circ i teatre.

La casualitat ha volgut que el primer cap de setmana d’aixecament de quasi totes les restriccions per la covid-19 estigui ple d’oportunitats al districte per sortir de casa i gaudir en companyia de la cultura i l’esbarjo. En alguns casos, es tracta d’esdeveniments llargament esperats ja que no es van poder celebrar l’any passat. És el cas de l’Aplec de tardor de les Roquetes, la gran cita amb la cultura sardanística que se celebra al parc de la Guineueta, amb quatre de les millors cobles del país i tot el matí i la tarda per tornar a ballar en rotllana. També torna, i amb importants novetats, el Festival de Sopes del Món Mundial, ara emmarcat en els actes de Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible, i amb nova ubicació al pati de la Seu del Districte i els seus voltants, que acolliran un mercat de pagès ple de productes de proximitat. El que no canvia són els espectacles de circ i blues, ni òbviament les sopes cuinades amb receptes dels origens més diversos. Us animem a venir a tastar-les!

Tot això serà diumenge, però abans el cap de setmana ens oferirà altres esdeveniments dignes de menció: a Roquetes recuperaran dissabte una de les seves festes més emblemàtiques, el Dia de la Pinya, que omplirà la plaça Roquetes de música, jocs i col·laboració entre les entitats del barri. L’Ateneu Popular Nou Barris ha preparat dues tardes amb el millor circ de la mà dels espectacles Envà, divendres, i Picaderø, dissabte, i el Centre Cívic Zona Nord acull un nou espectacle del cicle Barcelona Districte Cultural: l’obra teatral “Alhayat o la suma dels dies” ens traslladarà l’angoixa amb què es viu el pas del temps en un camp de refugiats. A més, la música serà present divendres a les portes dels comerços de l’eix Fabra Centre, amb una nova tarda d’Òpera al Comerç, i a la plaça Titellaires, que acollirà un nou concert del duet Aura.

Ja dins la nova setmana, el Casal de Barri Vallbona celebrarà dos actes dins la Setmana de l’Alimentació Sostenible, amb un taller sobre malbaratament alimentari dilluns i un cinefòrum dijous, però les grans protagonistes seran les biblioteques, que acolliran tallers tecnològics per a grans (Antena Maker a la Biblioteca Nou Barris) i petits (#EstàsOn a la Biblioteca Zona Nord). Aquestes dues mateixes biblioteques seran també escenari del taller “Les mentides amenacen la salut”, dedicat a les fake news i dividit en dues sessions. Abans d’acomiadar-nos, esmentarem la taula rodona sobre autoocupació, moderada per David Fernández, que tindrà lloc dijous a l’Espai Jove Les Basses, i us animem a consultar les bases d’una nova edició del concurs fotogràfic Josep Anton Cordoncillo, que trobareu al final del document. Amb tots aquests elements, esperem que gaudiu d’una bona setmana!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X