Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 13 al 19 de gener?

· Quan? 13 de gener de 2023

El primer cap de setmana després de les festes nadalenques arriba carregat de poesia, punk, teatre per a tots els públics i fins i tot una competició estatal de rap freestyle.

El 2023 ja porta uns quants dies en funcionament, però si encara no heu escollit el vostre propòsit d’any nou, o el que teníeu ja l’heu descartat a les primeres de canvi, nosaltres us en proposem un, escombrant una mica cap a casa: aprofitar al màxim les activitats que us proposen els centres cívics, biblioteques, casals de barri i la resta d’equipaments de Nou Barris. I si accepteu el repte, necessitareu una agenda setmanal com la que us presentem en aquestes línies. La d’avui no és especialment densa, però el cap de setmana presenta força activitats que val la pena destacar. Divendres a la tarda podreu gaudir d’una nova sessió del cinefòrum quinzenal del Casal de Barri Trinitat Nova, que aquest cop us proposa explorar les vides del compositor Mozart i la seva nèmesi Salieri amb l’oscaritzada “Amadeus”, però també us espera una cita amb la poesia escenificada a la Biblioteca Nou Barris, on l’artista Fábulo hi presentarà “Aguaceros”. A la nit, doble ració de punk per al públic més aguerrit a Can Basté, amb un nou concert organitzat per El Generador.

Dissabte les habituals rutes guiades matinals de la Casa de l’Aigua i el Castell de Torre Baró deixaran pas a una tarda amb opcions per a tots els gustos, totes gratuïtes: teatre per als més menuts i les seves famílies al Centre Cívic Zona Nord, amb l’espectacle sense text “KL’AA. La teva cançó” de la reconeguda companyia Inspira Teatre, i per al públic juvenil, un tros d’esdeveniment a la plaça Sóller com és la final nacional de Gold Battle, una competició de rap freestyle, també conegut com a “batalla de galls”, amb la presència dels millors improvisadors del país. Sense oblidar-nos dels escenaris del Centre Cívic Torre Llobeta, amb la proposta d’humor de la cia. El Replà que porta per títol “Histriònic”, i de Can Verdaguer, on Dona Cançó hi presenta “Mala mare”, reflexionant sobre la violència vicària a través d’una performance i un col·loqui posterior.

Del que passarà a partir de la propera setmana en destaquem dues xerrades el dijous: a la Biblioteca Nou Barris, i dins el cicle “Llibertat o obediència: repensar la democràcia”, Oriol Farrés hi oferirà una conferència sobre nacionalisme i patriotisme, mentre que a Can Verdaguer hi continuarà el cicle sobre la Grècia antiga ofert per Marc Mendoza, amb la xerrada “La segona guerra mèdica”. I ja a les pàgines finals hi trobareu, a més de les habituals exposicions sobre els temes més diversos, la informació sobre el Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular Nou Barris, del qual encara podreu gaudir els dos propers caps de setmana, i per als amants de l’escriptura, les dades per participar al 35è Concurs Literari de Nou Barris i a l’edició d’enguany del Concurs de Microrelats i Poesia Curta del Casal de Barri Prosperitat. I parlant de literatura, la nostra s’acaba aquí. Us deixem amb l’agenda setmanal, que la gaudiu!

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X