Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris del 13 al 19 de desembre?

· Quan? Del 13 al 19 de desembre de 2019

El 2019 arriba al seu inexorable final i per sort darrere vindrà un flamant 2020, però a jutjar per la densitat de l’agenda que us presentem avui, sembla com si el món s’hagués d’acabar en set dies. Fins a 80 activitats, exposicions a part! El gran responsable d’aquesta ingent quantitat d’esdeveniments és el Nadal, una paraula que apareix en repetides ocasions al recull d’actes, ja sigui en format de concert, caminada, festa, taller o ball. I el Pare Noel i el Tió faran servir la seva màgia per multiplicar-se i aparèixer per tots els racons del districte, també en uns comerços que, a més de la seva presència, gaudiran aquests dies d’un munt d’activitats lúdiques i familiars, reunides sota el títol “La Màgia del comerç”. Però ja sabeu que som gent endreçada i ens agrada començar pel principi, o sigui avui, un divendres que ofereix possibilitats com el ball de Nadal per a la gent gran, una tarda plena de jocs de taula als centres cívics Torre Llobeta i Can Verdaguer, o un nou espectacle de Barcelona Districte Cultural al Centre Cívic Zona Nord, titulat Kumulunimbu, format per uns titelles que ens parlen de refugiats des d’un punt de vista poètic, i destinat a un públic sobretot familiar. Al vespre-nit, com de costum, arribarà el torn dels concerts, amb hip-hop a Torre Llobeta, punk i rock a Can Basté i rumba i flamenc al Casal de Joves Guineueta, i tots ells gratuïts.

Dissabte hi haurà tres grans focus d’atenció, repartits entre la plaça Roja de Ciutat Meridiana, que al matí acollirà una nova edició de la tradicional festa infantil “Ja ha arribat el Nadal a la Zona Nord”; el Casal de Barri Trinitat Nova, que també celebrarà l’imminent Nadal amb espectacle familiar, mostra de balls, màgia i concerts per rematar la nit; i, parlant de concerts, el Casal de Barri Prosperitat, que n’acollirà dos per celebrar el centenari del barri: un de l’ídol local Mateolika al migdia, i el de la banda barcelonina Mon Casino Casamor a la nit. I el diumenge podreu descansar, però segur que us ho passareu millor si participeu a la caminada per Collserola de l’Arxiu Històric, o si us delecteu amb la música del concert de blues de la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, la ballada de sardanes del Parc de la Guineueta, o el concert nadalenc de corals a l’església de Sant Sebastià.

Repassem ara la no menys carregada setmana vinent, amb un dimarts que concentrarà, entre altres, la sessió informativa a la Seu del Districte sobre la nova Zona de Baixes Emissions, un mercat d’intercanvi a l’IE Trinitat Nova, la presentació del quadern “Els remeis de l’àvia” a la Biblioteca les Roquetes, i un nou Documental del Mes a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, amb temàtica agrícola i regust de tomàquet dels d’abans. I abans d’acabar, no podem deixar d’esmentar el passi, dimecres, d’una nova aventura animada d’Ernest & Celestine al Centre Cívic Zona Nord, al Petit Cineclub del cicle Barcelona Districte Cultural, o l’acte de guarniment dels arbres de Nadal del pati de la Seu del Districte, dijous, commemorant encara el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’agenda setmanal demana a crits ser oberta, feu-ho abans que peti!

Activitats del 13 al 19 de desembre

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X