Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Què pots fer a Nou Barris de l'1 al 7 d'octubre?

· Quan? De l'1 al 7 d'octubre de 2021

El desè mes de l'any arrenca amb un munt d'esdeveniments, com la Festa Major de Canyelles, la inauguració del curs a l'Ateneu Popular Nou Barris o una nova edició de San Froilán.

Fa set dies us avisàvem que s’acostaven cosetes, i avui comprovareu que no fèiem broma: l’octubre no té res a envejar-li a l’estiu que hem deixat enrere, i comença amb una programació d’allò més ambiciosa als centres cívics i casals de barri, Canyelles agafant el relleu de les festes majors de barri i la cita anual de la plaça Major de Nou Barris amb la cultura i gastronomia gallegues: la festa de San Froilán, que s’estendrà de divendres a diumenge amb la seva habitual programació plena de gaites i orquestres. Això sí, les precaucions que ens imposa la covid-19 faran que aquest cop les places siguin de seient, l’aforament limitat i la reserva prèvia un tràmit imprescindible. Si busquem altres opcions per començar el cap de setmana, divendres ens espera una xerrada al Casal de Gent Gran Vilapicina i la Torre Llobeta i un concert a Can Verdaguer per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran, i mentre La Titellada i la Setmana de les Emocions de la Zona Nord continuaran amb els seus espectacles per al públic infantil, un nou cicle començarà al Casal de Barri La Cosa Nostra: la Festa Major de tardor, creada per celebrar el 15è aniversari de l’equipament de Can Peguera.

Dissabte serà el dia en què Canyelles viurà l’inici de la seva festa major, amb l’obligat chupinazo i la descoberta d’una placa en honor a Antonio Machado al matí, i un recital de flamenc per culminar la jornada, però en aquest penúltim dia de la setmana hi passaran moltes més coses: l’Ateneu Popular Nou Barris i el Casal de Barri Prosperitat viuran una llarga jornada plena d’esdeveniments, el primer inaugurant el curs amb la seva habitual recepta de música i circ, i el segon celebrant una festa africana amb dj’s i activitats infantils. A més, les entitats de Roquetes organitzen una matinal de ioga als jardins de Rodrigo Caro, i la tarda ens durà una projecció de cinema mut per a infants a Can Basté i el particular univers de l’artista de circ Carlo Mô al Centre Cívic Zona Nord.

Per arrencar la nova setmana de forma relaxant després d’un cap de setmana tan vibrant, res millor que el piano de cua que us espera dilluns a la plaça Eucaliptus, com a part del projecte “Em toca!” de l’associació Concurs Maria Canals. També començarà la Setmana de la Salut Mental al Centre Ton i Guida, amb xerrades, exposicions, cinefòrum i un recital poètic, i entre l’oferta per al públic infantil, destaquem el retorn del cicle de visibilització de grans dones científiques “Les invisibles” a les cinc biblioteques del districte, en aquest cas començant dimecres per la de les Roquetes. Per acabar, remarcarem que aquest cap de setmana comença també un nou curs del programa Patis Escolars Oberts, i trobareu els horaris dels set centres educatius de Nou Barris que hi participen a la part final del PDF (link) d’aquí sota, sí, aquest que hi ha just després del preceptiu “Bona setmana, Nou Barris!”.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X