Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

La Ruta del Bacallà, als mercats de Barcelona

· Quan? Del 28 de març al 14 d'abril de 2019

Des del 28 de març i fins al 14 d’abril la ja tradicional Ruta del Bacallà és present a Barcelona i com no podia ser d’una altra forma, a diversos mercats municipals. Enguany, la setena edició de la ruta, ha tornat amb tastets de bacallà d’Islàndia acompanyats d’una cervesa Inèdit d’Estrella Damm als mercats del Ninot, el Clot, el Carmel, la Sagrada Família, la Mercè, i Vall d’Hebron.

Així doncs, aquest dissabte 13 d’abril podeu tastar les elaboracions amb bacallà de primera a les següents parades.

  • Anguera Llobet, del Mercat de Sagrada Família, parada 88.
  • Bacalalo, al Mercat del Ninot, parada 49.
  • Perelló 1898, al Mercat del Ninot, parada 18-20 i també a la Plaça Mercadal, 10 (Sant Andreu).
  • Saladitos al Mercat del Carmel, parada 175-186. Al Mercat del Clot, parada 46-48. Al Mercat de la Mercè, parada 25-29 i també al Mercat de la Vall d’Hebron, parada 79.

Bacallà d’Islàndia

Cadascun dels tastets de la ruta són elaborats amb bacallà d’Islàndia(Gadus Morhua), que és una espècie que viu a les aigües fredes de l’Atlàntic Nord, l’únic oceà del món lliure de contaminació metàl·lica d’origen natural. D’aquí la qualitat del producte, mèrit de Bacallà d’Islàndia, que ens fa arribar el millor bacallà, capturat a les aigües netes que envolten Islàndia, i produït amb la màxima cura i respecte, tant amb la naturalesa com amb els consumidors per la proximitat dels caladors.

El Gremi de Bacallaners de Catalunya

A Catalunya es compta amb la figura del bacallaner. De fet, les bacallaneries havien estat i són una part bàsica dels nostres mercats, no en trobem enlloc més. A més, el Gremi de Bacallaners és un dels més antics de Catalunya i existeix ja des del segle XIII.

Avui dia, el Gremi de Bacallaners de Catalunya agrupa un centenar d’artesans del bacallà que reivindiquen aquest peix d’aigua freda com una opció nutritiva, saludable, saborosa i versàtil, adequada per a qualsevol moment de l’any. El Gremi ens recorda que és a les botigues especialitzades o als mercats de la ciutat on millor ens poden explicarcom dessalar el bacallà a casa, o quina és la part que hem de comprar en funció del plat que vulguem preparar.

Mercats de Barcelona

Carregant...
x
X