Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Galícia, al costat de casa

· Quan? Del 7 al 9 d'octubre de 2022

Un any més, i després de ser dels pocs esdeveniments que van resistir la pandèmia i es van continuar fent, amb les restriccions necessàries, torna la festa gallega per antonomàsia, San Froilán.

Del programa d’enguany volem destacar-vos Panorama, si no la millor, una de les millors orquestres de Galícia, amb un desplegament espectacular. I és que mouen cinc tràilers per poder oferir un dels xous més increïbles de què es pot gaudir a través dels 22 membres que pugen a l’escenari. Actuaran dissabte 8 d’octubre i l’endemà diumenge.

La festa, que es farà a la plaça Major de Nou Barris i que ha arribat a aplegar 50.000 persones, arrencarà el dia abans, el 7 d’octubre. L’inici ve amb Justo Molinero i el Festival TeleTaxi, que reunirà artistes i locutors de Radio TeleTaxi. Després, a les 21.30 hores, viurem un dels moments més emotius de la festa: la hissada de la bandera gallega. En aquest acte prenen part els Gegants de Nou Barris, que ens oferiran una ballada, i l’Agrupación Cultural Rosalía de Castro de Cornellà, que a través de la banda de gaites interpretarà els himnes gallec i català. A partir de les 22 hores, la celebració continuarà amb la música d’una altra orquestra, La Oca Band.

El dissabte 8 d’octubre és el dia més farcit. La jornada comença aviat, a les 10.30 hores, amb els jocs tradicionals. Dues hores després hi haurà les actuacions del Grupo Jara’s de la Casa de Andalucía de Barcelona i de centros galegos de Catalunya. A les 14 hores, vermut amenitzat de nou per La Oca Band, que repetirà a les 20 i a les 22 hores. Abans, a les 17 hores, serà el torn de la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris, i, una hora després, el Grupo Jara’s repetirà, acompanyat aquesta vegada de Perú Ritmos y Costumbres de l’Hospitalet de Llobregat i de l’Associació Cultural Gallega Rosalía de Castro de Cornellà. A les 21.30 hores hi haurà l’acte de presentació oficial de la festa i a les 23 hores, l’orquestra Panorama.

Finalment, el 9 d’octubre, Domingo das mozas, a les 12 hores tindrem l’habitual Missa en honor de San Froilán, patró de Lugo, acompanyada de la coral Canticòrum i de les parròquies Sant Rafael i Sant Mateu. Acte seguit, a les 13 hores, la processó amb la banda de gaites Xuntanza de Catalunya, els Sons de la Cossetània de Tarragona i els Gegants de Nou Barris. La comitiva pujarà per Pi i Molist, girarà a la dreta pel passeig de Verdun, seguirà per la plaça de la República i agafarà el passeig de Valldaura i el carrer d’Alsàcia fins a acabar al Pati de la Seu del Districte.

A les 14 hores hi haurà vermut, amb l’actuació de Xuntanza de Catalunya, de l’ACG Agarimos de Badalona i els Sons de la Cossetània de Tarragona. A les 17 hores, seguiran més actuacions, i a les 19 hores, el darrer concert amb l’orquestra Panorama.

La gastronomia, molt present

A banda dels actes tradicionals i musicals, San Froilán es caracteritza també per oferir una extensa oferta gastronòmica gallega. Els qui us hi apropeu podreu adquirir el tradicional pulpo, lacón, xoriços, empanades, pa gallec o dolços com la tarta de Santiago. Tot plegat dut directament des de Galícia. A més, podreu tastar els imprescindibles de la cuina gallega, com el pulpo a feira, un clàssic que no pot faltar a cap festa galega; els callos a la gallega, fets amb cigrons i un puntet de picant, i imprescindibles en diumenge, o la famosa recepta de carn caldeiro, feta de vedella cuita ben sucosa i gelatinosa.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X