· Quan? Del 2 al 16 de juliol de 2019
El juliol serà el mes dels concerts gratuïts i a l’aire lliure a Nou Barris en el marc del cicle “Música als Parcs”, que arriba una vegada més a l’estiu amb un doble objectiu: apropar creacions de qualitat a tot el públic, i donar presència a joves intèrprets.
Enguany, els recitals al nostre districte queden repartits d’aquesta manera:
- Dimarts 2 de juliol. Parc Central de Nou Barris. Olga Benito. 21 h.
- Dijous 4 de juliol. Parc Central de Nou Barris. Ernest Pipó – Edu Pons Duo. 21 h.
- Dimarts 9 de juliol. Parc Central de Nou Barris. Leos Quartet. 21 h.
- Dijous 11 de juliol. Parc Central de Nou Barris. Quartet Arrels. 21 h.
- Dimarts 16 de juliol. Casa de l’Aigua. Mercè Font. 21 h.
Tres mesos de música als parcs de Barcelona
Cada any, els espais verds de la ciutat s’omplen de música gràcies al tradicional festival Música als Parcs. Aquest cicle de concerts estiuencs va néixer fa més de 20 anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència dels joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i nits d’estiu.
Aquest certamen de concerts d’estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals, inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres. El cicle s’inicia amb un concert d’obertura amb un concert singular, i ofereix recitals cada setmana fins a finals d’agost, quan un concert de cloenda tanca el certamen.
Música als Parcs 2018
L’edició del cicle Música als Parcs del 2018 va aplegar prop de 1.000 persones a Nou Barris, on vam poder gaudir de cinc propostes de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues i formacions corals i d’escoles de música.
Al conjunt de la ciutat, els músics i els intèrprets que hi van actuar van ser seleccionats pel jurat. Tots ells, amb edats d’entre els 16 i els 35 anys, van poder oferir concerts de petit format, quartets com a màxim.
També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.
Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, enguany també es van continuar fent visites guiades prèvies als concerts, una a cada districte, amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais.