Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Aquest 22 d'abril, segueix en directe l'acte de lliurament dels premis Punt de Llibre

· Quan? 22 d'abril de 2021
· Hora? 18:30h

Aquest dijous 22 d’abril, a les 18:30 h, es celebrarà l’entrega del premi Punt de Llibre 2021. L'acte, que tindrà lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona i que es podrà seguir en streaming, servirà per donar a conèixer els vuit punts de llibre premiats, però també per fer un homenatge i un reconeixement als comerços de la ciutat. Dels punts de llibre guanyadors se'n faran 200.000 còpies, que es repartiran gratuïtament als comerços de la ciutat, coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Els guardons s’emmarquen dins el programa ‘El comerç i les escoles’, una iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum que des de 2006 posa en contacte els centres educatius amb el teixit comercial de Barcelona per difondre els valors del comerç de barri entre l’alumnat i fomentar una cultura de consum crític i responsable. L’acte d’entrega dels premis Punt de Llibre es podrà seguir en directe per streaming el proper dijous 22 d’abril a les 18:30 h, clicant a aquest enllaç.

Al llarg de 14 anys, el programa ‘El comerç i les escoles’ no ha parat de créixer. Avui, està plenament consolidat: des del seu inici, hi han participat més de 43.000 alumnes, uns 160 centres educatius i uns 60 comerços. Durant aquests anys, sempre s’ha treballat en la mateixa direcció i amb la mateixa finalitat: la d’agrair l’esforç a totes les persones implicades en el projecte, les escoles i els alumnes que participen en les activitats, però sobretot als comerciants per obrir les seves portes i ensenyar el seu ofici, ara més que mai, en moments tan difícils com els actuals.

El programa i el guardó permet recordar als infants que els comerciants formen part de la identitat de la ciutat. Ells fan dels barris uns llocs millors i treballen per una societat més sostenible, tot oferint productes de qualitat locals o de proximitat, tenint cura de minimitzar els residus i impulsant un consum responsable. La sostenibilitat que promouen, però, no només és ambiental, sinó també social. Així, el programa busca transmetre als alumnes que els comerciants creen una xarxa de la qual tots formem part.

Alhora, el programa té la intenció de despertar vocacions entre l’alumnat de cicles superiors, fer valorar la diversitat de comerços del seu entorn, els productes i serveis que ofereixen, redescobrir la ciutat de Barcelona i la seva història i, també, educar per fer un consum crític i responsable. En aquest sentit, el consum és tractat des del vessant emocional, tot analitzant els hàbits de compra o elements que ens animen a comprar mitjançant estratègies de màrqueting i fent reflexionar l’alumnat sobre la necessitat dels béns que es compren.

El programa ofereix quatre propostes didàctiques: visites guiades, tallers de consum, geoemblemàtics i el premi Punt de Llibre, dirigit a l’alumnat d’entre 3 a 20 anys, de centres públics, concertats i privats de la ciutat, inclosos els centres d’educació especial. Es pot trobar més informació sobre el programa, aquí.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X