Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

Acte de Cloenda del Projecte Comerç Accessible (CASBA) 2023-2024

· Quan? 25 de gener de 2024
· Hora? 12:15h

L’acte se celebra el 25 de gener a les 12.15 hores al Centre Cívic Vil·la Urània (Sarrià-Sant Gervasi), per realitzar el tancament d’aquesta onzena edició, on han participat els districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sarrià - Sant Gervasi, amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Aquesta edició s’ha realitzat amb l’alumnat d’arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), que han analitzat alguns dels comerços dels eixos comercials del carrer de les Moles, de l’Associació Barnacentre a Ciutat Vella, l’Eix Fabracentre i l’Associació de Botiguers Turó a Nou Barris, i l’eix comercial de l’Associació de Comerciants de Sant Gervasi Barnavasi.

Enguany, tota l’edició s’ha realitzat de la mà de les entitats de persones amb discapacitat, Grup Cooperatiu TEB, Amputats Sant Jordi, ACAPPS, Fundació Sant Pere Claver, Residència Vigatans i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1B2B3.

La Cloenda compta amb una conferència sobre el nou codi d’accessibilitat a càrrec d’Enrique Rovira-Beleta, arquitecte i professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona). D’altra banda, l’alumnat de la UIC presenta les propostes de millora d’accessibilitat realitzades en el marc del projecte. Aquest any, a més, s’implementen novetats com sorteigs d’activitats turístiques accessibles i inclusives a Barcelona:

  • 2 entrades + acompanyant al Telefèric de Montjuïc, facilitades per TMB
  • 5 entrades + acompanyant de l’Easy Walking Tour del Gòtic, facilitades per Turisme de Barcelona

Les persones assistents disposen de mesures d’accessibilitat com servei d’interpretació de llengua de signes catalana, subtitulació en pantalla, servei de bucle magnètic i d’emissores FM a demanda (amb dos dies d’antelació). Es tracta d’un espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

És necessari confirmar assistència a l’acte i/o demanar el servei d’emissores FM a través del següent correu electrònic: casba2022.23@gmail.com

Comerç Accessible Sense Barreres (CASBA) és un projecte de l’IMPD nascut amb l’objectiu de fer el comerç de Barcelona més accessible i sense barreres. El CASBA sensibilitza als i les estudiants d’arquitectura, el teixit comercial i la ciutadania sobre les necessitats i drets de les persones amb discapacitat. Així, potencia l’accessibilitat del comerç de proximitat i garanteix la inclusió de tothom en la comunitat.

Coneix el CASBA fent clic al següent enllaç.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X