Mercat de la Mercé

Mercat de la Mercé

A Nou Barris, estem de festa!

· Quan? Del 16 al 19 de maig de 2024

Ja som al maig, i amb ell la gran cita anual del districte: la Festa Major de Nou Barris. Enguany, la celebració s’estén del dijous 16 al diumenge 19 de maig.

Aquí trobareu el programa. Aquest any, amb una novetat prou rellevant, i és que se n’ha fet una versió adaptada per a les persones amb Diversitat Funcional Visual. La trobareu escanejant el codi QR que hi ha a l’última pàgina, o bé clicant en aquest enllaç.

Com dèiem, la festa comença pròpiament el dijous 16. Tot i això, abans tenim un primer tast amb les millors microcomèdies als equipaments del districte i un parell de jornades de lectura al carrer en què, entre altres activitats, s’oferirà a l’alumnat de les escoles ordinàries poder participar en tallers per conèixer la llengua de signes i el Codi Braille.

Ja el dijous 16, ens esperen entre d’altres “La plaça del diàleg”, una activitat matinal que es du a terme per primera vegada en el marc de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres i també, a la tarda, l’homenatge a Aurora Díaz Plaja a la Biblioteca Nou Barris, després que aquest equipament incorporés recentment en el seu nom el d’aquesta escriptora i bibliotecària. I finalment, a partir de les 19 hores, lliurament dels Premis Nou Barris. En aquest acte, que se celebrarà a la Sala de Plens de la Seu del Districte,  hi ha haurà servei d’interpretació en llengua de signes i de subtitulació. Recordem, a més, que la sala està dotada de bucle magnètic.

El Mercat Modernista, un clàssic

Després de la jornada de divendres en què podrem gaudir del Desperta Festa de la Colla Gegantera de Nou Barris i del concert de Mosaic, que presentarà el darrer disc De mil colors, el cap de setmana arriba amb una cita absolutament ineludible i d’allò més reeixida. Ens referim, òbviament, al Mercat Modernista, una mostra d’oficis, artesans, espectacles i ambientació modernista que any rere any fa les delícies de les persones visitants.

També el dissabte 18 arrenca la Festa infantil al Parc Central, que s’estendrà tot el cap de setmana, i a la tarda la tradicional cercavila de gegants i cultura popular de Nou Barris que començarà a la Marquesina de la Via Júlia i arribarà fins a la plaça Major de Nou Barris.

A les 20 hores viurem el pregó de Festa Major, a la mateixa plaça Major de Nou Barris. Enguany a càrrec de l’actriu i presentadora Marta Torné. I acte seguit, el ball de foc i bèsties.

ELS40 Urban Party

Després de l’èxit de l’any passat, ELS40 Urban Party repeteixen al districte. Serà a partir de les 22 hores i amb les actuacions de Elio Leiros, Céro, dani6ix & Izzkid, Martigo i Mar Lucas. I si el que us ve més de gust és escoltar èxits de dives de la cançó, llavors heu de fer cap al parc de la Guineueta.

Finalment, el diumenge 19 podrem gaudir de la Cursa Popular i de la diada castellera, amb actuació prèvia dels Falcons de Barcelona. Al Parc Tecnològic us hi espera un scape room i a la zona de la Masia de Can Carreras, el Pícnic de Blues.

La Festa Major clourà amb un espectacle visual i poètic, amb figures de paper de gran format i música barroca, que interpreta un clàssic entre clàssics: El gat amb botes, de Charles Perrault.

Ruta panoràmica

Enguany, el Districte de Nou Barris ha programat, per segon any consecutiu, la ruta panoràmica pel districte a través d’un recorregut guiat en bus panoràmic. Aviat us en donarem tota la informació. De moment, sapigueu que caldrà inscripció prèvia, que serà al llarg del cap de setmana i que hi haurà places reservades per a persones amb mobilitat reduïda (amb inscripció prèvia).

Accessibilitat

En termes d’accessibilitat, sapigueu que el dijous se celebrarà el XV torneig de futbol sala amb la participació de diversos centres ocupacionals. A més, com a novetat, podrem gaudir d’una mostra d’hoquei adaptat de la mà de la Fundació Barcanova.

El divendres, a la Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja, matí de dames i dòmino inclusiu, i a la tarda, l’associació Ca n’Ensenya oferirà un taller de primavera.

El dissabte tindrà lloc la 37ª cursa inclusiva de 10 km, (i el 25 de maig la cursa infantil adaptada). I el mateix dissabte, també al matí, la festa AquaGym inclusiva a la piscina del CEM Artesania.

El pregó i les visites guiades a l’antic Mental comptaran amb servei d’interpretació en llengua de signes. I el diumenge s’oferirà, en el marc del Mercat Modernista, un taller d’enquadernació amb material reciclat de la mà de la Fundació Barcanova.

Finalment, el ball de Festa Major del dissabte 18 disposarà de motxilles vibratòries i de bucle magnètic.

Ajuntament de Barcelona

Carregant...
x
X